MK Training & Consultancy


Martine MingelinckxWelkom Over ons Activiteiten Boeken Shop Gastenboek Vragen Contact

©  2018


Mental Coaching

Wat is mental coaching?


Mental coaching is er op gericht je toe te laten je leven te leiden zoals jij dat wilt. Misschien is er momenteel iets dat je verhindert dit te doen, zoals een angst of een onzekerheid.

Om die reden is het van belang te achterhalen waarom je nu niet het leven leidt dat je graag zou willen leiden. Tijdens onze gesprekken gaan we na welke veranderingen jij aan je leven wil aanbrengen, wat de punten zijn die jij wenst te veranderen en welke dingen je in je leven wil behouden. Vervolgens gaan we na wat er nodig is om je leven te leiden zoals jij het wil.

Het is niet de bedoeling je een nieuw leven te laten leiden, wel een leven waar jij je goed in voelt.


Door mental coaching leer je op een andere manier om te gaan met veranderingen uit je omgeving, je werk of je privé-leven. Je voorkomt dat je afknapt of gestresseerd geraakt.Hoe stel ik me de begeleiding voor?


Het eerste gesprek is wat we noemen een intake gesprek. Dit gesprek duurt in de regel een uur tot anderhalf uur. Je stelt jezelf voor en we gaan samen na waar je behoefte aan hebt. Uit deze behoefte formuleren we jouw doel. Dit kan zijn je weerbaarder opstellen, meer geloven in jezelf, het vinden van je ware ik, ...

Vervolgens stellen we in dit gesprek een plan voor hoe we jouw doel zullen bereiken.


Bedoeling is dat we, om je doel te bereiken, regelmatig evalueren en nagaan waar er eventueel kan bijgestuurd worden. Hierna kan een volgende stap gezet worden.


De vervolggesprekken vinden meestal om de drie weken plaats.Wat is de rol van de coach?


Een goede mental coach zal jou aanzetten na te denken over bepaalde houdingen of wijzen van denken. Dit kan eventueel gebeuren door uitdaging of confrontatie, maar steeds zal de coach jouw belang als cliënt in acht nemen.